Logo resultaatlijst
 

vergunningsnummer 16.1192.05

 

Waarom beroep doen op een bewakingsdienst?

________________________________________________________________

 

 

België is een muziek- en festivalland. Met een uitgebreid nachtleven en maar liefst 8 à 9 festivals elk WE in de zomermaanden, is er een enorme vraag naar gespecialiseerde bewakingsdiensten. Mensen en firma’s die weten hoe ze dienen om te gaan met de problemen en uitdagingen die

deze feestende mensen met zich meebrengen.

 

Dit was één van de hoofdredenen waarom wij, Rik Everaert en Kristof Verwilghen, in 2013 besloten een eigen bedrijf te lanceren: Safe Security bvba.

Beiden reeds jarenlang actief in het nachtleven in zowel uitvoerende als leidinggevende functies, kenden wij de verzuchtingen en problemen van klanten en organisatoren bij het zoeken naar een goede beveiliging van hun festival, fuif, event, discotheek,… tevens stelden wij vast dat ook wij, gebonden door bedrijfsregels van onze toenmalige werkgevers, niet konden beantwoorden aan de vraag vanuit het terrein…

In 2014 bekwamen wij onze vergunning voor het exploiteren van een private bewakingsonderneming, en op korte tijd bouwden wij een uitgebreide klantenportefeuille uit van zowel permanente zaken / discotheken als festivals en ééndags-evenementen…

 

Het sleutelbegrip dat we bij Safe Security hanteren is “tailor made” security… Geen twee evenementen zijn hetzelfde, geen twee discotheken delen identiek dezelfde problemen… enkel een doorgedreven case-by-case studie in samenspraak met de uitbater / organisator / klant, kan resulteren in een efficiënte en betaalbare security oplossing.

 

 

Kristof Verwilghen

______________________________

 

 

Reeds 13 jaar actief in de bewakingssector, gestart op 20-jarige leeftijd als bewakingsagent voor Initial Security, klom hij al vrij snel op tot postchef voor Euronext (de Beurs van België), na hun samensmelting met de beurs van New York, heeft hij gedurende 7 jaar de functie van Security Manager voor NYSE-Euronext voor België bekleed.

Rik Everaert

_______________________________

 

 

Reeds 20 jaar actief in bewakingssector, gestart op 19-jarige leeftijd voor het toenmalige Baron Security, deed hij de eerste jaren van zijn carrière vooral bewakingsopdrachten met hond in het Brusselse. Via enkele vriendendiensten op evenementen en fuiven in zijn geboortestreek, kreeg hij de smaak van het nachtleven te pakken.

Gedurende deze hele periode bleef hij echter ook actief als bewakingsagent in het event-security segment, ook zijn thesis voor het behalen van het “Expert in Security Management”-getuigschrift aan het UAMS handelde over event security.Toen het toenmalige Focus Security hem in 2011 vroeg om de overstap naar hun te maken voor de functie van Operationeel manager nightlife, nam hij dan ook de beslissing om zich 100% op deze niche binnen de bewaking te gaan toeleggen. Het was tevens in deze periode dat hij kennis maakte met Rik Everaert, die eerst zijn collega, en sinds 2013 zijn vennoot werd.

Al heel vlug is hij zich gaan toeleggen op bewakingsactiviteiten in discotheken en danscafés. Na enkele jaren als postchef gefungeerd te hebben in verschillende grote discotheken in Vlaanderen, werd hij door zijn toenmalige werkgever gevraagd om het inplannen van alle bewakingsagenten actief in het segment café- en dansgelegenheden voor zijn rekening te nemen. Het is in deze functie dat hij kennis maakte met Kristof Verwilghen, en na een 3-tal jaren van nauwe samenwerking, besloten beiden om hun ervaring te bundelen voor het oprichten van Safe Security.